Menstruace při užívání hormonální antikoncepce

Dobrý den, Několik let užívám HA Tri-Regol bez značných potíží, avšak onehdy kdy jsem antikoncepci brala v kuse téměř čtyři měsíce bez sedmidenní přestávky se u mě asi v půlce plátička objevily příznaky jako bych měla menstruaci a to nesnesitelné křeče v podbříšku a lehké špinění, které trvalo přes dva dny. Chci se zeptat zda-li to může být tím, že beru antikonepci v kuse, je-li to pro tělo nějak nebezpečné a zda mohu v takovém případě např. i otěhotnět? Co se stane když v nepřerušovaném braní antikoncepce budu dále pokračovat, může se to zhoršit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při dlouhodobém užívání antikoncepce bez přestávek se skutečně takové špinění může objevit, je to tzv. krvácení z průniku. Nehrozí zde pro Vás žádné nebezpečí, ani riziko otěhotnění při pravidelném užívání tablet. Pokud při krvácení neuděláte pauzu, krvácení během několika dní ustane. Máte také možnost v okamžiku, když se krvácení objeví, udělat pauzu, odmenstruovat a poté znovu pokračovat s antikoncepcí v dlouhém cyklu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: