Menstruační potíže

Dobrý den, je mi 45 let a poslední dobou začínám mít příznaky počínajícího klimakteria, jako nepravidelná menstruace, občas návaly, nespavost a pod. Avšak po prodělané trombóze před 3 lety nesmím užívat antikoncepci, ani hormonální přípravky. Můj gynekolog mi řekl, že to musím vydržet a nijak to moc neřeší.ale je to velmi nepříjemné a může to trvat ještě dlouho. Zkouším i různé přírodní doplňky a čaje, ale bez efektu. Opravdu se nedá nic dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, tromboza je bohužel kontraindikací k hormonální léčbě. Pacientky mají dobrou zkušenost se Sarapisem a červeným jetelem. Také by stálo za návštěvu trombocentrum, kde se z odběrů lze vyjádřit k riziku antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: