Metličkové žilky a hormonální antikoncepce

Můžu brát hormonální antikoncepci, když trpím na metličkové žilky na nohách? V příbalovém letáku jsou uvedeny křečové žíly...beru první plato (asi 8 tab.) a zdá se mi, že došlo ke zhoršení. Je to možné? Mám ji hned vysadit? Kdy mi po vysazení začne menstruace? Chtěla jsem si ji původně oddálit kvůli dovolené. Je možné zvolit jiný způsob oddálení? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, menstruaci můžete oddálit jedině pomocí hormonů. Metličkové varixy nejsou kontraindikací užívání hormonální antikoncepce. Také určitě nedošlo ke zhoršení vlivem užívané antikoncepce, spíše se vám to skutečně jen zdá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: