Meziobratlová ploténka

Dobrý den,mám výhřez ploténky L5 9mm.Bolest vystřeluje do nohy,necítím 3 prsty na noze.Právě jsem prošel procesem infuzí,nepomohly.Hrozí mi operace.Chci poprosit o doporučení,kde se nechat operovat a jak dlouho trva rekonvalescence.Ještě jaký máte názor na metodu Mudr.Jiřího Půlpána- proloterapii.Mnohokrát děkuji Miroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte vyhřezlou ploténku a potíže, při kterých již nepomáhá konzervativní léčba, t.j. neoperační léčba, pak je někdy operace řešením. Ovšem vždy je třeba zvážit rizika a ty vám sdělí operatér, žádná operace není bez rizika a ne vždy má očekávaný efekt. Na druhou stranu,někdy je jedinou možností, jak zabránit zhoršení stavu a trvalému poškození. Určitě se poraďte s neurochirurgem, event s neurologem, ti vám dají nejlepší radu. Proloterapie je metoda injekcemi, kdy se "napravují" uvolněné vazy, ovšem nemám dostatek vědeckých informací o této metodě. Opět radím jen poradit se se specialistou a to s neurologem nebo neurochirurgem.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
re:Proloterapie | Od: Marie | 28.6.2012 08:22
Dobrý den Petře, uvedená metoda proloterapie ve vztahu k meziobratlovým plotenkám mne velmi zajímá. Můžete mi prosím na Vás dělit email, ráda bych s Vami konzultovala Vaše poznatky. Děkuji M.
reagovat
Proloterapie | Od: Petr | 17.4.2009 16:32
Proloterapii jsem podstoupil a funguje, jsem spokojený. Je však třeba náalsedně záda odcvičit a zpevnit svalový korzet jinak se obtíže za čas vrátí. Její obrovskou výhodou je, že vás nevyřadí v době léčby z pracovního procesu.
Je o ní bohužel u nás málo známo a většinový lékař na vás kouká jak z jara když ses ho ptáte na názor. V ČR nejradši plotýnky vyřezávají, cementují a všelijak znehybňují.
reagovat
re:Proloterapie | Od: Kristýna | 18.8.2015 12:59
Můžete prosím napsat, kde Vám tuto metodu prováděli? Mám vyhřezlé plotýnky, rehabilitace (cvičení a občas masáže) pomáhá jen částečně. Mám silné bolesti ve stehně, špatně chodím, sedět moc nevydržím. Na operaci jít nechci a v tomhle vidím řešení.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: