Motání hlavy, špatné vidění, únava

Dobrý den, již pár dní se mi děsně motá hlava i vidění je tak nějak divné a na nic se nemohu soustředit. Byla jsem u ORL tam me zjistili že mám mírně zarudlé ucho a dali antibiotika a kapky do ucha, ale pokracuje to. Objednala jsem se na Neuro, ale tam az za 16 dni.Na očním jsem byla před pul rokem a v pořádku. Nepadám , ale třeba číst mi dělá problémy až se mi dělá špatně.ATB beru druhý den, chvilkama mi to přijde lepší , ale nic nebolí. / mám teda otevrene 2 zuby s mirnou bolesti jinak nic/ Vubec nevim jak postupovat, ani starat o deti mi moc nejde. Predem dekuji za odpoved Ivka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Ivko. Nepíšete, co Vám bylo na ORL sděleno jako příčina potíží... Pokud zánět středního ucha, měla by ATB zabrat, druhý den užívání je ale na zhodnocení efektu příliš brzy. Každopádně při nezlepšení je třeba vyrazit na kontrolu a při té podrobněji vyhodnotit hl. motání hlavy (nemělo by být hlavním příznakem nekomplikovaného ušního zánětu...) a oční symptomy. Nebo, není-li ORL kontrola v plánu či dobře dostupná, jděte ke svému praktickému lékaři - měl by potíže také celkově zhodnotit, provést neurologické vyšetření a zvážit, zda není nutná konsultace neurologa časněji - pokud ano, poradí Vám co a jak, čekat 16 dnů na vyšetření při nově vzniklém motání mi nepřipadá korektní - příčinou takových potíží mohou být i některé dosti vážné choroby (např. cévní mozková příhoda)...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: