Motání hlavy, špatně zaostřování

Dobrý den, už cca 2 týdny se mi motá hlava a špatně se mi zaostřují malá písmenka. ORL v pořádku, na neurologii mě poslali na magnetickou r. ale nejbližší termín je za 3 měsíce, jinak mi řekli, že je to asi psychosomatické. Žádný stres ani nic podobného ale nezažívám. Mám nález na krčí páteři - malou blokaci, dnes jsem byla na rehabilitaci, ale je to prakticky stejné, na další jdu až po novém roce kvůli nedostatku volných míst. Tlak mám 110/90, krev v pořádku, teploty nemám. Mám vysoký nitrooční tlak, může to být z toho? Byla jsem na kontrole před 3 měsíci a řekli mi, že je vše v pořádku. Může se mi neustále motat hlava z toho, že se mi třeba zvýšil nitrooční tlak? Nebo to je od té malé blokace krčí páteře? Nebo to může být úplně od něčeho jiného? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z vyššího nitroočního tlaku spíše bolí hlava, nemotá se, ale rozostřené vidění u něj také může být. Motání hlavy může být způsobeno blokádou krční páteře, ale samozřejmě může mít i jiné příčiny, včetně psychosomatické. A jen po jedné rehabilitaci, nečekejte efekt, ten se dostaví až po několika cvičení cz. Bohužel vám lépe po internetu nelze poradit. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: