Motání hlavy, rozostřené vidění, únava, pískání v uších...

Vážená paní doktorku, chtěl bych se touto cestou dotázat na můj problém, který započal v neděli a příznaky byli motání hlavy, chvílemi takové návali pocitu na omdlení, jakési rozostřené vidění. Ten uplný pocit na omdlení zmizel hned v pondělí, ale zbytku se nemůžu zbavit, rozostřené vidění, motání hlavy a taková nejistota při chůzi přetrvali až do pátku tohoto týdne, nemohl jsem kvůli tomu ani do práce. Čím myslíte že by to mohlo být? Myslíte že může být na ině i psychika? Mám teď dost starostí... zkoušky, bakalářka, státnice a práce která je pro mě dost stresující a poslední rok jí dělám s obrovskou nechutí, pokažde když mam jít do práce nemám z toho zvlášť dobrý pocit. Ale to už sem neměl delší dobu a takové problémy nenastaly. Taky musím dodat že sem toho ten předcházející týden moc nenaspal. Rozepsal jsem si to a vyšlo mi, že jsem spal 4,6 hodin denně a v práci jsem byl dohromady 168 hodin, pracuji i o víkendy a sloužím služby 28 hodin v tom týdnu jsem byl ješt navíc na plese a měl jsem asi 5 piv,což mi také moc nepřidalo a navíc jsem se snažil tu ńavu dohánět dost kávou, v průměru asi 3 kávy denně. Myslíte že by to co se mi děje mohlo být způsobeno i tímto? Jinak jsem prošel EKG a Neuro a nic mi nenašli. Je mi 25 let. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Václave, příznaky, které popisujete mohou souviset s reakcí Vašeho organismu na přetížení, stres a vyčerpání. Jedná se o tzv. vegetativní příznaky a mohou být spojovány s úzkostnou poruchou smíšenou nebo epizodickou s charakteristickým nočním probouzením pro náhlou úzkost, strach ze smrti, bušením srdce. Patří se i rozostřené vidění nebo pocity na kolaps.Měl byste mít oční vyšetření, zda nemáze zhoršení zraku nebo zvýšená nitrooční tlak, měl byste mít kardiologické vyšetření, což , jak píšete , máte bez patolog. nálezu. Měl byste začít hodně dbát na pravidelný denní a noční režim, s možností spát alespoň 7 hodin nepřerušovaně. Pravidelně jíst a pravidelně odpočívat, dopřát si relaxaci, ať už aktivní nebo pasívní. Pokud by motání hlavy a strach přetrvávaly, navštivte nejbližšího psychiatra ve vašem okolí a poraďte se o případné léčbě.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+21 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: