Možné hemeroidy?

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, studuji VŠ, takže můj životní styl zahrnuje hodně sezení - ať už ve škole či doma u notebooku, kdy vyhledávám informace, učím se a píšu práce. Při škole brigádničím na pokladně, což je další sedavý pohyb. Poslední dobou mě začala při vyprazdňování trápit bolest v oblasti konečníku. Snažím se opravdu chodit na záchod až ve chvíli, kdy vím, že to "půjde samo", protože při "zatlačení" je bolest opravdu velká. I tak ale musím konstatovat, že chvíle, kdy potřebuji tzv. na velkou, jsou pro mě utrpením. Častokrát vidím na toaletním papíru i krev, ačkoliv stolice se mi zdá zbarvená normálně. Žádné další problémy - ať už bolesti žaludku, hubnutí, či cokoliv podobného nemám, jedná se "pouze" o bolesti při vylučování a o tu trošku krve. Jako první možnost mě napadly hemeroidy, na vnější to nevypadá, vše je v oblasti konečníku na první pohled v pořádku. Dalším důvodem, proč by hemeroidy přicházely v úvahu - kromě sedavého způsobu života - je i můj problém s vylučováním poslední dobou. Čím dál více mi dělalo problém se vyprázdnit, nešlo to tak snadno, a tak jsem hodně tlačila. I to by mohl být důvod ke vzniku hemeroidů. Samozřejmě si s tím zajdu k mé doktorce, jen se Vás chci zeptat, zda byste mi mohla poradit, jestli se opravdu může jednat o hemeroidy. Mám strach i z horších možností. Můj rozvrh mi nedovoluje zajít si k doktorce kdykoliv, budu si to muset nějak naplánovat, ale může to znamenat prohlídku třeba až za týden, dva týdny. Mohu se spolehnout na to, že situace, ve které jsem, takovou dobu vydrží? Moc Vám děkuji. Přeji Vám krásný den. H.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Haničko, s největší pravděpodobností se jedná o vnitřní hemoroidy. Doporučuji Vám vyhledat proktologickou ambulanci a domluvit se na vyšetření a ošetření. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x