Mr mozku- bolsti hlavy,tlaky do očí

Dobrý večer,mám dotaz na mr.mozku:CELKOVĚ SIGNÁL ŠEDÉ I BÍLÉ HMOTY JE FYSIOLOGICKÉ INTENSITY,STŘEDOVÉ STRUKTURY BEZ PATHOLOGICKÉHO POSUNU,KOMOROVÝ SYSTÉM JE FYSIOLOGICKÉ ŠÍŘE,KONFIGURACE,BEZ PŘETLAKU.Patrná četná drobná hypersignální ložiska v T2 do 4mm supratentoriálně bilat.která nemají kolaterální změny a nejeví aktivitu v difusích.Jiné ložiskové změny nenalezeny.Subarachnoidální prostory jsou fysiologické šíře,basální cisterny obvyklé,struktury kmene i mozečkových hemisfer symetrické,beze změn.Orbity bez pathologického obsahu,hypofysa nezvětšena ,CCpřechod beze změn.Závěr:Vícečetná drobná ložiska drobné nespecifické gliozy sopratentorialně bilat.MR jsem absolovala jelikož mám tak čtyřikrát do roka bolesti a brnění ve tváři a půlka hlavy,jinak bolesti hlavy tlačení do očí,oční vyšetření nic neprokázalo,ani od zubů a ORL také v pořádku.Děkuji za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nález na MR pravděpodobně nebude v souvislosti s Vámi popisovanými problémy. Výsledek vyšetření MR je však třeba korelovat s neurologickým vyšetřením a dalšími anamnestickými údaji. Určitě by bylo vhodné pokusit se zjistit příčinu ložisek gliozy - stav cév, rytmus srdce, prodělané nemoci, úrazy atd. Bohužel ne vždy se podaří odhalit příčinu a tento nález může být také jen náhodným nálezem. S přáním pěkného dne

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: