Mr mozku , rs

Již před nějakým časem jsem Vám posílala dotaz viz dotaz:Dobrý den!Už 2 roky mám problémy bolesti kolen ale né přímo v koleni ale nad kolenama cítím tam tlak,křečové bolesti v rukách a nohách,točení hlavy a celkový tlak a nervozit v těle pořád jsu v napětí.Byla jsme na neurologii kde bylo dělané MR mozku vysledek MR mám napsané ve zprávě ojedinělé modularity perivertikulárně I.dx pak dělána lumbální punkce výsledky -základní rozbor s hraničním nálezem 13 elementů (mononukleáry -60% lymfocyty 40%monocyty) další výsledky byli za 10 dní tak bylo všechno v pořádku jen naznačený 1 OP pás mě to doktorka uzavřela že to nic neznamená že MR dopadla v pořádku .Tak jsem se chtěla zeptat zda mohu být opravdu v klidu a popřípadě co by to mohlo znamenat pořád na to myslím a jsu s toho uplně vyřízená.Moc děkuji Ted jsem byla s odstupem 8 měsíců na kontrolní Magnetické rezonanci mozku a nález je uplně stejný jako před 8 měsíci viz výše co jsem psala cituji nález je stjný jako minule ojediněle nespeci.hyprintenzity periventr.postischem.změny bez progrese po podání kont.látky se nic nezobrazilo ostatní nález v normě .Doktorka to uzavřela k neměnícímu se nálezu jen doporučila upravit životosprávu.CHtěla jsem se tedy zeptat co to znamená zda můžu být v klidu že to opravdu neni RS.A co ten nález tedy znamená na té MR doktorka mi nic konkrátně k tomu neřekla jen že to můžou mít normálně zdraví lidé a nic to nemusí znamenat.A zda je možné tedy těhotenství?Moc děkuji Hanka

Odpověď odborníka:

Nález je stejný jako minule, nejsou přítomny žádné aktivní léze, které by svědčily pro RS. Může se jednat třeba o vrozený nález. Asi není důvod proč by nebylo možné těhotenství.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: