Mr mozku dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat syn (5let) bude podstupovat ke konci března magnetickou rezonanci mozku- z důvodu špatného vyvoje ( chození - to už je v pořádku, momentálně mluvení a porozumění rozhovoru) lékař říkal že by to mohl být i autismus. Je možné z magnetické rezonance stanovit a poznad diagnozu Autisty nebo Lehkou mentální retardaci??? Děkuji za názor moc mě to trápí nevím co vše nás čeká s takovou diagnouzou :-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, MR nálezy u těchot chorob jsou nespecifické, to znamená, diagnosu mohou podpořit, ale jednoznačně ji neurčí, zde je diagnosa dle klinického vyšetření. MR je spíše asi k vyloučení jiného postižení mozku. Co Vás s takovou diagnosou čeká, nelze na základě Vašeho stručného písemného dotazu odpovědět, to Vám musí říct Váš neurolog.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: