Mravenčení

Dobrý den, před třemi týdny (20.11.2011) mi byl způsoben úraz cituji z lékařské zprávy: na levé noze těsně nad istmem Ach. šlachy příčná řezná rána délky 4 cm, subotálně přetínající Ach. šlachu, částečně přerušen na zevní straně i podkožní nerv/snížení citlivosti na zevní straně paty. Poslední 3 dny pociťuji mravenčení na vnější straně chodidla a paty. Nyní mám nohu v dlaze a mám takový pocit, že když chodidlo trošku odsunu na stranu a dlaha mi ni netlačí, že mravenčení přestane. Je to u takovéhoto poškození normální nebo mám navštívit lékaře? Předem děkuji za odpověď. Nikol Felcanová

Odpověď odborníka:

Pokud je sádra a má pacient pocity nepohldonosti nebo tlaku sádry je vždy třeba ihned kontrola rány a přesádrování. S ošetřením takto neváhejte. Třeba i dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: