Myasthenia gravis + kaposiho sarkom kuze

Dobry den vazena pani doktorko. Pred rokem u taty lekari objevili Myasthenii gravis. Lecbu podstoupil na Neurologicke klinice v Praze (Kateřinská 30) Lecba nebyla uspesna. Tata uzival Prednizon 60ml a Immuran. Pred trema mesici mu zacala fialovet kuze na obou nohou (na holeni) a tmavofialova "bulka" na tretim prstu leve nohy. Na onkologii zjistili Kaposiho sarkom C460. V pondeli 19.10.2009 jde na CT. Prosime o radu co bysme meli delat dal? Jaka je nejlepsi lecba pro tuto nemoc? Dekuji za odpoved. S pozdravem, Mira

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Miroslave. Kaposiho sarkom není léčitelné onemocnění, ačkoli vhodně vedenou léčbou se v řadě případů daří držet nemoc na uzdě po řadu let. Sarkom je způsoben virem a toto onemocnění je v našem prostředí typické pro pacienty s poruchou imunity (např.po chemotearpii, lidé s AIDS atp). Léčba spočívá v podávání interferonu alfa, lipofilních antrachinonů nebo paclitaxelu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: