Myastenia gravis?

Dobrý den, mám jistý problém, již 7 měsíců po UPV se mi zle dýchá, je to každodenní, pocit dýchání proti odporu, jako bych se musela moc snažit se nadechovat. V noci spím klidně, nebudím se, vyšetření zatím: ct plic a mediastina, rtg plic a srdce, spirometrie, bronchoskopie, návštěva alergologa, ct mozku, krevní testy včetně d.dimerů. vše v normě. Mohlo by se prosím jednat o myastenii gravis.?Nebo jiné vážné onemocnění. Jiné příznaky nemám jen to špatné dýchání a trochu brnění končetin. děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud potíže jsou pouze dechové a vznikly v návaznosti na umělou plicní ventilaci, předpokládám že UPV myslíte toto, je myastenie nepravděpodobná. Rovněž tak je nepravděpodobná, pokud jsou potíže pouze dechové. Myastenie má i potíže polykací a slabosti končetin ve vazbě na námahu, kolísavé dvojité vidění, zvláště večer. Na neurologii jste vyšetřena byla, takže zřejmě léjkař na myastenii nepojal podezření. JInak diagnosa se potrvrzuje či vylučuje EMG vyšetřením a laboratorním vyšetřením krve na prolátky proti acetycholinovým receptorům. M. HLavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: