Mykóza

Dobrý den, před 7mi týdny jsem měla mykózu. Používala jsem Clotrimazol krém, který používám doteď. Začalo mě teď svědit kolem poštváčku. Výtok má konzistenci hlenu, bez zápachu, ale na výtoky trpím od 14cti let. Používám na mytí Lactacyd. Chtěla bych se zeptat, zda se mi může mykóza vrátit, i když se stále mažu Clotrimazolem? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se vyselektovat kmen,který nebude na Clotrimazol citlivý. Měla byste krém používat max 7-10 dní, ne trvale. Jako prevenci užívejte Vagi C na 6 dní, globule upravují poševní prostředí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: