Nadměrné pocení - dítě s paroxysmální tachykardií

Dobrý den, syn se narodil se supraventrikulární paroxysmální tachykardií, je sledován na kardiologii, momentálně bez medikace. V poslední době se občas vyskytne tachykardie, bez zjevného důvodu mu není dobře a tep je velmi rychlý, nemůžu ho spočítat. Měli jsme Holtera, ale nic nezachytil. Navíc se začal v poslední době v noci silně potit...má úplně mokré vlasy i polštář nebo kapky potu na zádech. Mám trochu obavy, jestli je všechno v pořádku. Budu vám vděčná za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že noční pocení bude mít jiný původ - po vyloučení vlivu počasí a příliš teplého oblečení, resp. přikrývek v letním období, konzultujte pediatra. Pokud se objevují stavy tachykardie, nezbyde než znovu opakovat EKG monitoraci. Zkuste také konkretizovat synovy současné obtíže (pojem "není mu dobře" je příliš široký - zkuste specifikovat, zda je zadýchaný, je mu slabo, na zvracení, zbledne, je unavený, má bolesti) a porovnat je s obtížemi (pokud to lze), které míval v době, kdy tachykardie byly častější a syn bral léky. Budou-li se obtíže (tachykardie) opakovat, je v každém případě vhodné časnější kontrolní kardiologické vyšetření. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x