Náhlé zvětšení tříselných uzlin

Dobrý den. Včera jsem si pročítala článek o zvětšených tříselných uzlinách a jen tak ze zvědavosti jsem zkusila prohmatat své uzliny, abych věděla, jestli je vše v pořádku a nic jsem nenahmatala. Dnes jsem ale úplně náhodou zjistila, že se mi uzliny trochu zvětšily, asi do velikosti menšího zrnka hrachu. Docela mě to vylekalo. Myslíte, že to může být tím, že jsem to tam prohmatávala? Doufám, že je můj dotaz dostatečně srozumitelný. Jen dodávám, že je mi 19 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tříselné uzliny jsou jedny z malá, které jsou přístupné pohmatu. Pokud je máte ve velikosti hrášku, tak buďte v klidu, do 19mm jsou uzliny normální, důležitější je, jestli jsou volné proti spodině, měkké a nebolestivé. Zvětšit po vašem pohmatu by se neměli, pokud jste nepoužila větší sílu. S pozdravem dr. Míchalová

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: