Nakažení neštovicemi po očkování proti meningokoku

  • Dotaz od: Lenka Grünwaldová
  • Publikováno: 12.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj dvouletý syn byl předevčírem naočkován proti meningokoku typu A+C a dnes byl v těsném kontaktu s holčičkou, která má neštovice (ještě nezaschlé pupínky). Chtěla bych se zeptat, jestli pokud onemocní neštovicemi, bude očkování proti menigokoku účinné, nebo jej bude nutno opakovat? A zda budou mít neštovice horší průběh, když je jeho tělo oslabeno očkováním. Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Očkování by se opakovat nemuselo, ale je to pro organismus vašeho dítěte velká zátěž, když se musí vypořádat vpodstatě se dvěma infekcemi. Ale není jisté, zda opravdu onemocní. Měl by teď alespoň po dobu 3 týdnů dodržovat spíše klidový režim, moc neřádit, ale to se u takto malého dítěte moc nedá zařídit, že. A moc nechodit do kolektivu, pokud je to možné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x