Nález na plicích

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledku RTG hrudníku: "ZP a PB stín hrudníku lehce asymetrický, stín srdeční ve středním postavení, normální velikosti, vyrovnaná levá kontura srdeční, stíny bráničních oblouků klenuté, KF úhly volné, LEHCE AKCENTOVANÁ PLICNÍ KRESBA PARAKARDIÁLNÉ BILAT., v bočné projekci naznačeny osteophyty Th páteře, plicní pole bez ložiskových a infiltrativních změn bilat." Bojuji už asi měsíc s kašlem, těžko se mi dýchá (jsem polyvalentní alergička, letošní jaro mi dalo zvlášť zabrat). Lékař mi dal Klacid a poslal na RTG. Výsledek RTG je prý "docela dobrý". Za 8 dní mám odjet na dovolenou na Sicilii. Mohu to risknout? Děkuji D.H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Podle popisu, nevyjadřuji se k tomu co nevidím, je váš rtg plic naprosto v pořádku. Podle potíží, které popisujete a Váší alergické anamnézy bych myslela na bronchiální astma, ale to by bylo potřeba udělat aspoň spirometrii a vyšetření provádí buď specialista pneumolog nebo alergolog. Antibiotika nyní zřejmě není potřeba užívat. Na Sicílii můžete odjet, tam by Vám to mohlo i velice prospět. Budete li potřebovat, můžete se objednat i k nám a rádi Vám pomůžeme. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: