Nalez na prostate

Dobry den, uz pres mesic se lecim s nalezem na prostate, ktery ma obsahovat nejake houby. Potize jsou: obcasne paleni ci tepani v pravem chamovodu (v cele jeho delce), natekle zily na penisu, natekle zily v sourku nad pravym varletem (nekdy i po jeho obvodu), vytvareni bulek nad pravym varletem na chamovodu, ktere se objevuji nepravidelne na ruznych mistech. Lecba: dieta, ktera zakazuje veskere cukry, obilniny a mlecne vyrobky, uzivam denne kalii iodati, vitamin E, selzink, biopron, 2x denne 1/2 Nizoralu, 2x denne maly panak koloidniho stribra. Stav se stale nelepsi, dle lekare mam s vyse uvedenou lecbou pokracovat dalsi mesic. Muj dotaz tedy je, zda se domnivate, ze vyse uvedeny postup lecby (i diagnostiky problemu) je spravny, ci zda mam vyhledat jineho urologickeho lekare? Nerad bych zbytecne zatezoval dalsi mesic sva jatra Nizoralem, existuje-li efektivnejsi zpusob lecby, nebo je-li problem jiny ci jinde. Dekuji

Odpověď odborníka:

Pokud se opravdu jedná o mykotickou infekci lokalizovanou v prostatě, tak je délka léčby nezbytná. Je sice pravda, že jsou i bezpečnější antimykotika, než látka v Nizoralu, ale předpokládám, že jej Váš lékař nenasadil bezdůvodně. Při léčbě se pravidelně kontrolují jaterní testy. Zda byla léčba úspěšná, ukáže až kontrolní vyšetření na přítomnost patogena. Nepříjemné pobolívání může přetrvávat dlouhodobě.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: