Následky oddálení menstruace

Dobrý den, po přečtení tabulky nežádoucích účinků Norethisteronu jsem začala silně pochybovat, zda se pro oddálení rozhodnout. Jedná se sice jen o krátkodobé užívání (10 dnů dovolené u moře), ale i tak se následků, hlavně těch s častým výskytem, dost obávám. Mám k obavám důvod? Opravdu nepotřebuji na dovolené otéct, mít bolesti halvy a břicha a celá se osypat díky už tak hroznému akné. O tom samém uvažuje i moje mamka, mně je 20, jí 43 a ani jedna nebereme HA. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Terezo,
výrobce je povinen uvádět všechny vedlejší efekty, které se mohou vyskytnou při užívání léků. Pravděpodobnost Vámi uváděných potíží není velká, ale vyloučit předem je nelze a nedá se to předem odhadnout. Stav si ověříte jen nasazením přípravku. Upozorňuji, že pokud přípravek nasadíte a pak vysadíte vzhledem ke zhoršení Vašich potíží, do 2-3 dnů se objeví menstruace.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x