Následky po operaci slepého střeva

Dobrý den, je mi 21 let, jsem zatím bezdětná, chtěla by jsem se zeptat, zda bych měla jet do lázní po operaci slepého střeva, na konci května jsem byla na operaci normálním řezem, po týdnu na vyndávání stehu, další den mi vytekl hnis a byla jsem opět týden v nemocnici se zánětem. Slyšela jsem, že by se mi mohli udělat srůsty a ohrozit to moji plodnost. Mám žádat o lázně u obvodního lékaře, jestli ano, je to nějak omezeno do jaké doby? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Drahoslavo. Lázeňský pobyt je velmi dobrým nápadem, sám to zejména ženám doporučuji. Opravdu se může snížit riziko srůstů a následných potíží v době, kdy se rozhodete mít děti. Lázeňský pobyt doporučuje ošetřující chirurg - specialista a na základě jeho doporučení poté praktický lékař řeší vlastní žádost. Výše event. spoluúčasti vždy závisí na délce pobybu, jeho typu a lokalitě lázní. Nastoupit byste měla co nejdříve po úplném zhojení operační rány a částečné rekonvalescenci. Řekněme tedy optimálně do 2 měsíců od výkonu. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: