Nasleky varikokely

Dobry den, hodne se v souvislosti s varikokelou mluvi o snizeni sekreci muzskych poshlavnich hormonu a tak bych se chtel zeptat jake to muze mit nasledky? Muze se tento nasledek varikokeli v pozdejsim veku nejak projevovat? Protoze pokud je varikokelou postizeno jen jedno varle tak druhe funguje spravne a je znamo ze jedno varle dokaze vpodstate plne nahradit funkci obou... Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karle! Varikokéla narušuje zásobování postiženého varlete krví a zvyšuje jeho teplotu. To poškozuje tvorbu spermií i hormonů. Odstranění varikokély ve Vašem věku by mělo vést k plné obnově funkcí postiženého varlete. Druhé varle by skutečně mělo převzít funkci pokud o jedno přijdete, ale pokud přemýšlíte nad tím, proč se nepodrobit zákroku, pak vězte, že dvě jsou prostě mnohem lepší.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: