Nativní ket a množství estrogenu

Dobrý den, mám dotaz ohledně nativního KET a uhnízdění a udržení embrya. V minulosti jsem měla problém s množstvím hormonu estrogenu. Nyní mám před KET, mám prý zkusit nativní KET. Pokud mi naroste děložní sliznice dostatečně znamená to prosím, že mám množství estrogenu dostatečné a není nutné ho dodávat pomocí estrofemu? Nerada bych, abych KET zničila tím, že bude nárůst sliznice nativní, po KET dostanu utrogestan, ale ne progesteron, ne tedy estrofem. Nemůže to způsobit neuhnízdění embrya či případný potrat? Hormonální profil mi bohužel před KET ani v průběhu CAR nikdy nekontroluje. Nebo po KET již estrogen není potřeba? Prosím poraďte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, estrogen podporuje růst děložní sliznice, pokud je tedy nárůst sliznice dostatečný, nemáte problém s nedostatkem estrogenu. Utrogestan je progesteron, progesteron je důležitý pro rostoucí těhotenství. Neobávejte se, že byste v CAR nebyla správně léčena.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: