Natržený křížový vaz

Dobrý den pane doktore, ráda bych Vás poprosila o radu. Jsem 5 týdnů po artroskopii kolene. Přikládám operační protokol. Nohu jsem po artroskopii krásně rozhýbala, vrátila jsem se pomalu ke sportu (běhu) ale noha mne pořád v místě podkolenní jamky bolí při skrčení či natažení, v podstatě stejně jako před artroskopií. Mohu se zeptat zda bolest pochází od natrženého vazu? Je to velice nepříjemné i při chůzi, v noci při špatném skrčení.

Odpověď odborníka:

Částečně porušený přední zkřížený vaz vaše potíže nezpůsobuje. Doprovodný defekt menisku s jeho ošetřením, drobný defekt na další části kloubní chrupavky svědčí o závažnějším poranění kolena. Koleno odpovídá reaktivní,m i nevelkým posttraumatickým zánětem kloubní výstelky, synovitis. Zde je vhodné přece jen šetření kolena, zátěž během je možná dle mého názoru mnohem později, cca po 2. 3 měsících od poranění a ASK. Vhodné pokud by klinický nález tomu odpovídal použít regenerující prostředky pro kloubní chrupavku. V popředí je aplikace vlastní krevní plasmy obohacené na počet krevních destiček, které mají stimulující účinek na kloubní chrupavku. Metoda PRP. Metodu nehradí pojišťovna. Delší rehabilitace, pohybová léčba a fyzikální terapie je vhodná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: