Nealkoholická steatohepatitida

Paní doktorko,ještě bych se Vás chtěl prosím zeptat, z Vaši praxe, stává se často z Nash cirhoza anebo spíše méně často?Většinou na internetu píší 10-20% že to přechází v cirhozu. Je mi jasné,že záleží na rozvinutí ale prosím snažte se mi odpovědět. Jsem z toho nějak vystrašený.Díky moc.

Odpověď odborníka:

Dominiku, pokud změníte životní styl, nález na játrech se jistě zlepší nebo se může plně normalizovat. Přechod v cirhózu není moc častý, ale opravdu hodně záleží na přístupu pacienta. Proberte vaše obavy s ošetřujícím lékařem, který nejlépe zná váš nález na játrech a může vám odpovědět na všechny otázky.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: