Nechráněný pohlavní styk

Dobrý den :-) chtěla jsem se zeptat. Před 2 týdny jsem měla nechraneny pohlavní styk s jedním klukem na zábavě,byl to obrovský omyl ,nikdy bych to neudělala,ale jelikož jsem měla uz popité tak mi to v tu chvíli bylo jedno.Později jsem se z toho úplně sesypala .Měla a mám strach že jsem od něj něco chytla nebo ze jsem nedej bože těhotná .Dělala jsem si před týdnem test ,ale byl negativní ...menstruaci jsem měla dostat 1.3. Ale pořád nic :( mám strach doma bych to říct nemohla a k lékaři si to nechat vzít také ne.Nevím co mám dělat pokud ten další bude pozitivní .Budu si dělat nový zítra ,snad bude negativní. Myslíte ze muzu být těhotná ,nebo proč stále nemám menstruaci? :( děkuji. Pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den , jestliže jste nebrala antikoncepci ,tak otěhotnění je možné , ale uplyne-li od styku více než 14 dnů test by již měla být positivní, Po 3 týdnech se již vůbec bát těhotenství při negativním testu nemusíte. Ríizko nákazy také existuje , ale asi nemá cenu podnikat serii nějakých složitých vyšetření,( ikdyž test např. na HIV by byl positivní daleko později , to je jen hypotéza ).Vždy při náhodném sexu je dobré se chánit kondomem, ale to už teď také víte. Menstruace se nemusí dostavit z více důvodů, ale i třeba ze stresu, který nyní prožíváte. MUDr. Vilém Jelínek ,Gynprofi.

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: