Nechtová mykoza

Dobrý deň, na palci na lavej nohe sa mi pred niekoľkými mesiacmi na časti nechta ( tá, ktorá sa strihá) objavila biela škrvna, ktorá sa štiepila a drobila( hlavne tá časť, ktorá je bližšie k brušku palca sa uplne drobí), necht trošku zhrubol a zdrsnel a teda okrem trochu horšieho vzhladu som s ním nemala problémy. Pred pár týždnami sa mi podarilo zakopnúť a tak sa k problemu s nechtom pridružilo jemnučké žlte sfarbenie a aby toho nebolo málo, biela škvrna a začinajúce drobenie nechtu sa objavilo na druhom palci pravej nohy. Rozhodla som sa to riešiť s kožnou lekárkou, no nepodarilo sa mi k nej dostať a ja som musela odísť do zahraničia na dlhšiu dobu a tak som zašla do lekárne, aby mi na to niečo poradili. Lekárnička mi poradila Nailexpert ( lak na nechty, ktorý sa aplikuje každý 3.deň), že sa asi jedná o nechtovú mykozu. Viem, že sa to takto na diaľku nedá, ale naozaj by mohlo isť o mykozu? A ešte by som sa chcela opýtať či daný liek má nejake nežiaduce účinky/riziká uživania? Prvá aplikácia bola ok, ale po druhej mám neprijemný pocit na palcoch, niečo ako jemný tlak na povrch nechtu a jemné brnenie ( nie trpnutie) v okoli priehlavku a členku. Možno sa len zbytočne pozorujem a mám stres z toho, že mám niečo z nechtami a ani neviem prečo, pretože hygienu naozaj nezanedbávam, až na to, že musim nosiť do práce lodičky alebo tomu podobnú obuv. Žiadnu inú reakciu ako napr. začervenanie či opuch som nezaznamenala. Pozerala som zloženie a ešte som nemala žiadnu alergickú reakciu na zložky tohto prípravku ani v pribalovom letáku nič nie je o nežiaducich účinkoch. Môžem teda použivať aj naďalej tento prípravok? Môže vôbec spôsobiť mnou opísané priznaky? Pri aplikácii som určite nemala na palcoch žiadne otvorené rany. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

Odpověď odborníka:

Milá paní, opravdu nelze dle Vašeho popisu stanovit diagnosu a budete muset vyhledat dermatologa a na základě vyšetření i mikroskopického se stanoví diagnoza. POkud Vám přípravek nesedí , tak ho neužívejte a počkejte na názor dermatologa po vyšetření. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: