Nefrotický syndrom

Dobrý den,mám syna 7 roků,od 2.5 trpí nefrotickým syndromem.Na prednisonu zůstal závislý,nyní léčba Ciklosporinem,který se částečně vysazuje a nahrazuje se Migrefem.Vysazování Ciklosporinu snáší dobře a bílkovina není.Nyní je 2. den po bodnutí včely a bílkovina se pri testu proužkem objěvila.Toto je již 4. relaps a vždy po bodnutí včelou nebo vosou.Bílkovina se začne objevovat již druhý den.Když známe příčinu relapsu a doktor se s tímto poznatkem i ztotožňuje,je možné předejít relapsu nějakým zákrokem ihned po bodnutí?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, čistě teoreticky by tomu mohlo zabránit preventivní podání antialergického léku - antihistaminika. Brát ale tento lék každý den v sezóně kůli nebezpečí bodnutí včelou mi nepřijde šťastné. Zda-li by pomohlo okamžité užití léku ihned po bodnutí, neumím s jistotou určit.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: