Nehormonální nitroděložní tělísko

Dobrý den, mám nehormonální nitroděložní tělísko a chtěla bych znovu otěhotnět. Můj lékař říkal, že je nejlepší vyjmout jej v době menstruace a poté se obnoví plodnost. Ale kdy opravdu budu moci otěhotnět? Opravdu hned při první ovulaci což je asi za 14 dní po vyjmutí, nebo spíše až další měsíc? Co jsem četla uvolňují se zde částice které zabíjí spermie, tak jak dlouho trvá jejich odbourání? Dle Vašich zkušeností, kdy je tedy nejlépe tělísko vyjmout? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den tělísko vyndat kdykoli - v době menses je to lepší a rozumné- není to tak nepříjemné , děloha je měkčí , poddajnější.... a začíná nový cyklus , ve kterém nebude bráněno zanoření oplodněného vejce do sliznice v děložní dutině . otěhotnět můžete kdykoli poté - to záleží na jiných principech ( ovulace , dělka cyklu , ap ... ) Pro další vaše tvrzení - co jste někde četla... -není dost důkazů... nehledal bych vědu tam kde není :-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: