Nehybnost kloubů po operaci kladívkových prstů a možná náprava

Dobrý den, v září 2014 jsem podstoupila operační zákrok s odstraněním dvou kladívkových prstů na noze. Do prstů mi často šly bodavé bolesti, kterých jsem se zbavila, ale nyní těmito prsty nemůžu vůbec pohnout v kloubu. Můj ortoped mi o ničem takovém před operací neřekl, takže jsem nevěděla, že se to stane. Zkoušela jsem dle rad rozhýbat, ale ani to nešlo a navíc klouby hodně bolely. Chci se tedy zeptat, zda je to opravdu normální stav nebo spíš nekvalitně provedený zákrok a zda by se s tím nedalo ještě něco dělat. V chůzi mě to sice neomezuje, ale je mi to dost nepříjemné. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud šlo o standardní operaci kladívkovitých prstů čili operaci dle Posta, je jejím principem právě odstranění kloubu s tím že se prst narovná a články se nechají srůst, zároven se zde přeruší šlacha natahovače. Pokud byla provedena tato častá operace, nemáte již naději , že prsty rozhýbete.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: