Neklidné miminko

  • Dotaz od: Kateřina Netuková
  • Publikováno: 20.9.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, nevím, zda jsem můj dotaz zařadila do správné kategorie. Mám dvouměsíčního syna, který se narodil císařským řezem ( 4 kg, 49 cm ). Po porodu byl celý jakoby "zkroucený" na pravou stranu a na tutéž neustále dává i hlavičku. Dětská doktorka nám doporučila cvičení, které jsme poctivě dodržovali, ale při dnešní návštěvě u ní mi řekla, že jí to přijde ještě horší a navíc nám doporučila neurologické vyšetření, protože je malý dle jejích slov velmi neklidný. Tím neklidem má na mysli to, že maličký leží na podložce nebo sedí v sedačce a prostě sebou hrozně "šije", máchá ručičkama, nožičkama, není chviličku v klidu. Navíc se nám od porodu ještě dosud stane, že malý rozhodí ve spánku nebo i při vědomí ručičkama a lekne se a vzbudí se a začne plakat. Myslela jsem si, že je Tominka jen trošku živější miminko, ještě v bříšku byl také velmi živý, chvílemi jsem měla pocit, že tam nemám miminko,ale závodního koně. Trošku mě děsí, že by mohl mít nějakou neurologickou poruchu. Své paní doktorce samozřejmě plně důvěřuji, ale ráda bych slyšela i jiný názor. Myslíte, že by se skutečně mohlo jednat o nějakou poruchu? Děkuji předem za ochotu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodnout, zda by se o nějakou poruchu jednat mohlo či nikoliv, je bez neurologického vyšetření téměř nemožné. Doporučoval bych proto vyšetření na dětské neurologii, kde se porucha buď potvrdí nebo vyloučí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: