Nemoc

Dobrý den, je mi 20 let a už je to rok, co jsem prodělal nemoc v Chorvatsku. V chorvatsku jsem onemocněl, hnisavá rýma, horečky, bolest v krku, bolest kloubů. Navštívil jsem tam první pomoc, kde jsem dostal antibiotika. Antibiotika jsem bral týden, ale u posledních dvou prášků, jsem začal mít bolest břicha. Vše se zhoršovalo, bolesti břicha, přidalo se zvracení, nechuť k jídlu, bolest očí a kolen. Nemohl jsem nic sníst, tak jsem musel na první pomoc, kde mi dali injekci proti zvracení a poslali do nemocnice. Tam mi udělali rozbor krve a ekg, vše bylo v pořádku, tak jsem dotal infuze a jel ihned do ČR. V ČR jsem dostal enterol a dietu. Ani to nepomohlo, furt jsem zvracel, pocit na zvracení nechuť k jídlu bolest kolen, očí a zhoršovalo se to. Začalo mě píchat na obou stranách hrudníku, začali mě bolet záda, nadýmání, tlak v čele. Podstoupil jsem Lumbílní punkci, 2xEKG, odběry krve, kultivace stolice, výtěry, gastroskopii, ct mozku, břicha, enterografii, vyšetření oční(syndrom suchého oka), vyšetření kolen (zjištěna vrozná vada). Do dnes mám následky, přes noc pocituji dost velký hlad, ráno jak vstanu tak mi není dobře, nemůžu nic sníst jinak bych asi zvracel, až oběd kolem 13:00, po kterém mi je těžkoa jsem plný, můžu jíst až ve večerních hodinách, někdy je mi špatně(na zvracení) celý den, nadýmání, tlak v čele, někdy se mi zavírají oči už po obědě(unavenost), píchání na levé straně hrudníku, píchání na obou stranách podbřišku,někdy pocit jakobych neměl udržet moč, ted jsem měl ještě parkrát celý den překyselený žaludek. Doktoři říkali, že to mohlo být z toho, že jsem antibiotikům nedostal probiotika a mám rozhozenou mikrofloru nebo je to z psychických důvodů. Už je to rok, chodím na VŠ a chci s tím něco udělat, protože mě to ráno někdy děsí, abych se nepozvracel ve škole a omezuje mě to v normálních činností. Děkuji za jakékoliv rady, kam se ještě obrátit, nebo co by to mohlo způsobovat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste prodělal již téměř všechna možná myslitelná vyšetření a na nic se nepřišlo, doporučovala bych doplnit ještě alergologii, endokrinologii a imunologii, napadá mě ještě nějaký parazit... takže nejlépe ještě znova návštěva na infekční klinice. Pokud bude vše negativní, tak pak zbývá už jen změna jídelníčku, očistná kůra (včetně diety, cvičení, zvolnění aktivit... )

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: