Neplánované těhotenství.

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Máme už čtyři děti, proto používáme s manželem kondom. V období neplodných dnů se někdy "stane", že nejsme malou chvilku chráněni, ale zbytek styku jsme pod ochranou kondomu. Toto se stane jen zřídkakdy a navíc jen těsně před nebo po menstruaci. Přesto jsem nyní zjistila, že jsem těhotná. Děťátko si necháme, jen mě zajímá, zda byla zásadní chyba ta chvilková nechráněná "návštěva" nebo prezervativ není stoprocentní ochrana. Ptám se proto, že tuto metodu (chvilkové návštěvy) mi poradila kamarádka a tak ji chci varovat - ona by si dítko nenechala. Je kondom stoprocentní ochrana? Děkuji za Váš čas. Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, kondom opravdu není stoprocentní ochrana ani v případě, když je používán bez přerušení, natož pak, když je používán přerušovaně. Během menstruačního cyklu jsou dny, které jsou pro otěhotnění nejrizikovější, ale ani tzv. neplodné dny nedávají 100% jistotu, že žena neotěhotní, Pro příště bych raději zvolila bezpečnější způsob antikoncepce.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: