Nepravidelne krvaceni po padu

Pěkný den, od října minulého roku mně po pádu na bruslích, kdy jsem si nalomila kostrč, dělá starosti velmi nepravidelné krvácení - ani nevím, zda mám napsat menstruační, neboť se intenzita a délka neustále mění. Gynekoložka vyloučila hormonální poruchy, bakteriální/virové onemocnění a díky ultrazvuku a dalším vyšetření i závažnější choroby. Přesto můj stav zhodnotila slovy "to se stává", pokud se to neuklidní, nasadíme antikoncepci. Tu jsem mimochodem brala cca čtyři roky, vysadila jsem ji před více než rokem a nemám v plánu s ní nadále pokračovat. Mé krvácení mě trápí o to více, že je nepředvídatelné a bez návaznosti na fyzickou nebo psychickou zátěž. Došlo to tak daleko, že někdy ani nevím (pokud bych si to nezapisovala), že mám očekávanou menstruaci. Je to vyčerpávající a mám i strach, zda to nemůže ovlivnit otěhotnění. Chtěla jsem Vás tímto požádat o radu, případně kontakt na lékaře v Praze, s nímž bych mohla o tomto hovořit. Velmi děkuji za odpověď. S pozdravem, Kateřina (29 let, Praha)

Odpověď odborníka:

Poranění kostrče s nepravidelným cyklem asi souvislost mít nebude,antikoncepce se nasazuje nejenem k zabránění otěhotnění,ale i jako hormonální léčba poruch cyklu,měla by jste dát na radu vaší lékařky. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x