Nepřijemne pocity v krku

Přeji dobry den Paní doktorko. Muj problem počíva v dutině ustní. Začalo pocitem ciz. tělesa v krku a hlenama ve slinách . Na vyšetření ORL mi byly zjištěny granulace na stěně hltanu . Mandle tonsilly bez nalezu take bez nalezu hrtan vyš. bylo pohledem malým zrcatkem . Po vytěru mi byla zjištěna nějaka bakterie , ale na pokraji toho abych bral antibiotika . Po nasledne kontorole bylo vše v pořadku . Jenže me problemy se někdy ne každy den vracejí . Už nemam pocit ciz. tělesa v krku ale spíše občasne píchnutí v leve straně krku ktere někdy stříli do ucha , ale v uchu je to velice mala bolest . Dále , ale možna to nemam stím nic společneho mne bolel na dotek jazyk a patro pod jazykem ale po vyplachovaní ust ustní vodou tyto problemy se velice zlepšily . Při polykaní žadna bolest ani žadny problem prostě to nepřijmne střílave pichnutí přijde zničeho nic . Take se mi někdy stava nejvice při kouření takove tlaky v krku vím že mi neřeknete přes internet co mě přesně trapí ale rqad bych na to věděl Váš nazor . Na internetu jsem četl že tyto problemy mohou být vyvolány dokonce i nadorem v dutině ustní myslíte že bych se měl obavat ??? Ikdyž nejsem pro tento typ nadoru ve věkove kategorii ? Děkuji za Vaší odbornou odpověd. Vyšetření na ORL proběhlo zhruba před měsicem . Muj obvodní lekař na muj dotaz ohledně nadoru v dut. ustní mi odpověděl že na nador by vubec nesazel , ale i tak Váš nazor je pro mne duležitý . Děkuji Vám

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádor ve vašem věku je sice nepravděpodobný, ale vyloučit bez histologického vyšetření (odebrání vzorku tkáně) samozřejmě nejde. Dle toho, že Vám pomohl výplach úst, spíše sázím na tzv. xerostomii, což je pocit sucha v ústech - bohužel se nijak neléčí, jen prostě musíte více zapíjet sousta při jídle, po kouření (pokud tedy nemůžete zcela přestat) si vypláchnout ústa, obecně více popíjet. Může se ale jednat také o infekci (jak jste popisoval - na hranici léčitelnosti), která se může časem přestěhovat i do uší... Takže zkuste režim pro "xerostomii" a pokud to nepomůže, znovu navštivte ORL

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: