Neprospívání u syna 22 měsíců

Prosím o Váš názor. Syn má 22 měsíců, ale váží jen 9 kg. Porodní váha 2540 g a 47 cm av roce měl 8,1 kg a 71 cm. Je hrozně droboučký, ale jinak se jeví jako zdravé dítě. Dr mu dělala různé testy na alergie, celiaki, ale vše v pořádku. Moc to neřeší a říká, že to má v genech. Já jsem malá a jako malá jsem byla taky drobná. Mě to ale znepokojuje, jelikož jí krásně a sní toho hodně. Stolici má tak 3x denně normální. Prosím jaký je na to Váš názor nebo co byste prosím doporučil? Přijde mi hrozně málo 9 kg ve dvou letech. A přibírá strašně ponalinku. děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Bohužel nepíšete, jak vysoký Váš syn je, jeho kompletní růstová data ani kolik měříte Vy a Váš manžel. Pediatr jistě sleduje růstovou křivku Vašeho synka a v případě, že se odchýlí by bylo vhodné vedle již provedených vyšetření ještě vyšetření u dětského endokrinologa. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy emocí
Články: Poruchy emocí
Co se vám vybaví, když se...
Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Články: Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Pod pojmem onemocnění srdce...
Mezoteliom, karcinoid, teratom: příliš je neznáme, přesto nás ohrožují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: