Nervus vagus

Dobry den, moj problem je lezia nervus vagus, v oblasti sterna. Priznaky su- piskot v usiach, problem s prehltanim, zmena tonu hlasu, tlak v krku prechadzajuci do hrude a brucha a najhorsie su zachvaty pri podrazdeni pri pohybe alebo pri neseni niecoho v rukach alebo na hrudi, zacne sklbanie v krku- nasleduje vyrazenie dychu- nasleduje extrasystola srdca- nasleduje zasklb do brucha. Je to tak rychle, ze extrasystoly su bigemicky viazane . Trva to niekolko minut, potom prestane, potom zas na niekolko minut zacne. Zachvaty nastupuju po kupeli, alebo sprchovani a uz spominanom neseni nejakeho bremena. V oblasti sterna pocitujem nejaku infekciu, mam take vodnate oci, ako pri chorobe, krvne testy to vsak nepotvrdili. Problem mam ten, ze moja neurologicka sa stretla po prvy krat s tak poskodenym bludivym nervom a urobit obstreky vzhladom na drazdivost inak zdraveho srdca sa jej zdalo nebespecne. Nasadila mi Grimodin 300- na ukludnenie nervu a chce cakat mesiac, kym nasadi obstrek a reflexnu liecbu. Neviem ci je ta liecba dostatocna, vzhladom k tomu če sa pomaly nemozem hybat, idu Vianoce a ja nemozem nic robit. Vzhladom na velku drazdivost nervu v oblasti sterna nemozem spat v mojej oblubenej polohe na bruchu ale len na chrbte. Neviem ci existuje nejake vysetrenie, co mu vlastne je, ci ho nieco netlaci, chcela som , aby ma poslala na magneticku rezonanciu, ale povedala, ze ani nevie, ake vysetrenie organu by tam mala ziadat. Ja uz na rontgen nemozem ist, lebo kym sa na toto prislo, absolvovala som ct vysetrenie pluc, 4- rontgen trupu zo vsetkych stran, rontgen krku a na endokrinologii mi stopli rontgenovanie na 2 roky. Samozrejme vsetky vysetrenia boli v poriadku. Nemohli by sa podla Vas pouzit nejake sirokospektralne antibiotika, ja to stale pocitujem ako nejaku infekciu v oblasti sterna, mohla by byt infekcia len na nejakom organe a neukazali by to krvne testy . Zatial sa predpoklada, ze taketo poskodenie sposobila tazka alergicka reakcia na Betaloc zok. Dakujem za kazdu radu- tie zachvaty su strasne, moje nervy su na koci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Omlouvám se,ale asi Vám moc ne poradím.Pokud byly laboratorní nálezy v mezích ,tak se o zánět nejedná- a nasazení antibiotik by nebylo správné.nasazení Grimodinu a vyčkání jeden měsíc mi připadá přiměřené Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: