Neštovice

Jaká je pravděpodobnost , že osmi letá dcera dostane neštovice když prodělala mononukleozu. Nyní je prodělal můj manžel a ještě před ním můj syn.Manžel je začal 1.5.2009. Syn 16.3.2009.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marto, pravděpodobnost je vyšší pokud se pohybuje v místech výskytu neštovic a pokud má ještě po mononukleoze oslabenou imunitu. Pravděpodobnost nákazy je však určená hlavně tím, že neštovice jsou přímo v její blízkosti - u otce. Pokud už je po mononukleoze delší dobu, budou mít neštovice normální průběh - je lepší prodělat je v dětství než např. v dospělosti a zároveň v těhotenství. Pokud nechcete, aby dcera prodělala neštovice vůbec, je nutné ji "izolovat" od možného zdroje nákazy a poté raději očkovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: