Neštovice

  • Dotaz od: Pavlína Grossmannová
  • Publikováno: 30.11.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik dnů po propuknutí pupínků u neštovic je tato nemoc ještě infekční pro okolí. Zda může moje dcera na půl hodiny do kolektivu dětí a těhotné ženy desátý den po objevení pupínků. jsou to již zaschlé stroupky. A zda hrozí nakažení 3týdennímu miminku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,,obecně platí, že pokud jsou stroupky již zaschlé, neměly by být infekční. Vaše druhé dítě, pokud je kojeno (předpokládám, že ano) a vy jste neštovice měla, je chráněné protilátkami z vašeho těla, které se přenesou a předají mateřským mlékem. Pokud kojeno není, je ohroženo neštovicemi. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: