Neštovice

Dobrý den, má dcera 21m. se nakazila neštovicemi . Hned druhý den po výsevu pupínků(1.6.)jsem odvedla starší dceru do školky, kde mi zakázaly, abych ji tam vodila. Stejný problém mám i s dětmi v okolí. Malou ven vůbec nevodím, ale všichni mají strach i z kontaktu s tou starší. Je tento strach oprávněný? Podle mých informací bude potenciálně infekční až 14 dní po možném nakažení.Je tento můj dojem správný a mohu ji tedy ještě do konce tohoto týdne pouštět ven? Děkuji moc za radu, protože těchto 14 dnů jsme si prožily své a je velmi těžké udržet zcela zdravé dítě v tomto počasí doma bez kontaktu s dětmi.

Odpověď odborníka:

Vysoce infekční je tekutina v puchýřcích, pokud jsou již zaschlé, nebo pokud je dítě vůbec nemá, není infekční. Neštovice si stejně všechny děti prodělají, takže nevím, proč se ostatní matky tak bojí.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Máme neštovice | Od: Iveta ticha | 24.10.2016 10:44
Teď si nejsem jistá tím kdy budou moje
berušky3a6 do školky.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: