Neštovice

Dobrý den, již dvakrát jsem slyšela (od doktorů), že kojené miminko, které prodělalo neštovice (nezáleží na tom, jaký byl průběh) se může nakazit znovu, že si nevytvořilo protilátky. Je to pravda? A jestli ano, proč zrovna kojení způsobí, že se ty protilátky nevytvoří? Děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním hezkého dne. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzácně může dítě dostat neštovice znovu bez ohledu na to, zda bylo v době nákazy kojeno nebo ne. Je možné krevním odběrem zjistit, zda protilátky má nebo ne - pokud je má, nakazit by se znovu nemělo. Odběr by měl ale proběhnout až v době, kdy nebude dítě kojené, jinak by mohlo být vyšetření zkreslené přenesenými mateřskými protilátkami. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: