Neurologicé problémy

Moc jste mě se svými odpovědmi nepotěšili (Dobrý den, Jano! Podle popisu soudím, že na Váš nález nemá užívání gabapentinu vliv. Trauma je spíše v míše. Mimo péče neurologa vyhledejte služby dobrého fyzioterapeuta, rehabilitačního lékaře či chiropraktika.) Jak mám přinutit lékaře, aby mi vůbec nějaké vyšetření míchy udělal. já už postupně mám problémy s levou nohou( poúrazová iritace nějakého nervu a nález na EMG dodnes se to nijak neřeší, postupně rozpad chrupavky v koleni (to se také neřeší, mám problém někdy vyjít do 1. patra, mrtví mi prsty, dostávám křeče do chodidla a právě že mě to bolí i když sedím, to mi mrtví intimní místa, při pádu jsem si totiž narazila pánev)rok jsem nemohla hýbat pravou rukou a nyní už 2 měsíce i s levou rukou. Mám 4 x zdrátovanou čelist, ale pořád mi nic není. Zakázali mi jíst, ať nenamáhám kloub (3 roky jsem na kojenecké stravě). Po úraze mám i nějaký klikihák v levém oku (prý šedý zákal), občas nevidím vůbec nebo mám pocit, že švidrám (prý od krční páteře, ale na RTG teď nic není, jen po úraze zablokovaná páteř a podle jiného lékaře vyskočený 1. krční obratel, to se vyřešilo na RHB). Stav se zhoršuje předklonem hlavy, zátěží, pohybem hlavy nebo čelisti (to je teď utlumeno Lyricou , předtím Gabapentinem a analgetiky (mám z tech léků gynekologické problémy a tak je nechci už brát). Chtěla bych už své problémy vyřešit nejlépe najednou a trvale, ale nějak postrádám vůli ze strany lékařů. Jaké vyšetření by mohlo odhalit, co mi vlastně je, když jsem už docela zoufalá. Prosím zda byste mi nějak komplexně neporadili, co dál. Děkuji a přeji Vám hezký den Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na dálku po internetu je opravdu velmi svízelné nějak komplexněji radit, protože nemám o vás veškeré informace a rozhodně nelze bez podrobného prozkoumání něco řešit a navrhovat. Opravdu by bylo velmi dobré - obrátit se na větší oddělení neurologie (třeba okresní nebo fakultní nemocnice) a požádat o zhodnocení vašeho stavu a event. další vyšetření - nějak mi chybí vyšetření magnetickou resonancí páteře /udáváte uraz, nejpřesněji stav míchy a obratlů odhalí přívě NMR/, zminujete jen NMR kolene....Zkuste si zavolat na nějaké vám nejbližší oddělení neurologie větší nemocnice a potom se poradte s nimi přímo na místě - ohledně vyšetření, dalšího řešení a event. i řešení a ošetření chrupavky v koleni ( to spadá pod ortopedii, tam vás potom z neurologie mohou odeslat ). Pochopte, měla byste se obrátit na konkrétního lékaře, který může vidět a vyšetřit nejen vás, ale i prohlédnout a zhodnotit předcházející nálezy a snímky, které máte (určitě vezměte potom všechny kopie s sebou)...Někdy to trvá, než člověk najde chytrého a ochotného lékaře, ale nevzdávejte to a vytrvete - určitě se vás někdo ujme! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: