Neuropatie tenkych vláken

dobrý den můj problém je už od října kdy jsem po námaze šla jsem o strany jsem si namohla koleno tam nalezena artroza to by nebyl až takový problém ,ale asi po dvou dnech mě štíplo na v levém třísle noha co zjištěná artroza objevilo se necitlivé místo asi 15 cm nad kolenem na vnitřní straně navštívyla jsem neurologa poslal mě na emg v pořádku jinak všechny nálezy proklepávání atd v pořádku mezi tím místo odeznělo a objevila sylná pálivá bolest na vnítřních stranách obouch kolen bylo mi řečeno .že je to neuropatie tenkych x komprese nn.femoráles na podlkadě parc.komrese v třísle ,vyloučení komrese páteřního kanálu jinak žadné záněty proč mě pálí obě stehna nasazen lék gabapentin 300MG má postupn ě navišovat ale začalo mi strašně hučet v uších bylo tak sníženo na 1 tb večer po týdnu přidat ráno 1 tb že jiný lék to dělá to samé že to po týdnu až 14 dnech odezní tak nevím jeto k zbláznění přejde to přes den to jde ,ale v noci jeto šílené oprvdu není jyný lék který to nedělá potíže jsou hlavně v sedě nedá se to vydržet děkuji za odpověd ještě pujdu na mg.

Odpověď odborníka:

Vážená paní, neuropatie je chronické postižení periferních nervů.Je nutné pátrat po příčině, o té jste se ne zmínila,dále je doporučována terapie,která musí být dlouhodobá a komplexní.Samozřejmě gabapentin je lék první volby,ale není jediný,při in toleranci se nasazují jiné léky vždy v kombinaci s podpůrnou vitaminy terapií,například Thiogamma nebo Revitanerv.Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: