Nevolnost

Dobrý den,mám dotaz ohledně dlouhodobé nevolnosti. Trvá to přibližně půl roku už, co mi začalo být takhle nevolno. Myslela jsem, že to je jen střevní chřipka, ale potom se mi to začalo zhoršovat a přibyly pocity na zvracení,špatné polykání a tlak u žaludku. Nejhoší jsou ty pocity na zvracení, kdy vám je špatně ale nezvracíte,prostě nic. Když to trvá týden,dá se to přežít,ale půl roku, už jsem přestávala mít chuť do života a začala jsem to víc řešit. Nejprve jsem byla na ultrazvuku orgánů (kromě žaludku,nevěděla jsem,že mi ho neumí vyšetřit ultrazvukem) tak tam bylo vše v pořádku. Mně se ty pocity tak střídaly, chvíli mi bylo úplně mizerně,ale pak to bylo zase trochu lepší. Chodím na sš do prvního ročníku,takže moje mamka i doktorka to sváděly na psychiku..mě ale bylo špatně furt, ve škole, doma, v noci jsem se budila a nemohla spát..když jsem začala mít i pocity na omdlení začali jsme to víc řešit..několikrát mi odebírali krev ale na nic nepřišli..nedávno jsem byla na kontrole se štítnou žlázou-tam je vše v pořádku..na gynekologii mi paní doktorka řekla,že po gyn. stránce jsem naprosto v pořádku,ale něco vevnitř je špatně. V jedné části pánve mám prý tekutinu,která tam být nemá a může to být způsobeno čímkoli..hlavně mluvila o zánětu žaludku a různých nemocech a kterých má osobní doktorka nejspíš ani neví. Poradila mi jak správně jíst. Taky jsem si koupila hroznový cukr, jak mi poradila. No a to nejdůležitější..minulý týden mi k tomu přibyly křeče,tak špatně mi ještě nebylo..mamka mě chtěla odvést do nemocnice. Ale dala mi nějaký prášek a podařilo se mi usnout a ráno to bylo lepší. Další den jsem si na zkoušku koupila ve zdravé výživě žaludeční čaj. Od toho dne si ho vařím 3x denně a nevěřila bych,že by mi to mohlo pomoct,ale od toho dne mi je dá se říct po půl roce dobře..nemám pocit na zvracení a cítím se dobře..ještě mám koupené bylinkové lízátka z lékarny při nevolnosti. Když mi začne být jen trošku divně,hned se začnu bát že se mi to vrátí..vím,že k tomuhe patří i ta psychika to přiznávám..ale snažím se. Paní doktorka na gynekologii mi předepsala na jaké všechna vyšetření bych měla jít. Znovu mi brali krev na další vyšetření a mamka ještě chtěla, abyzjistila jestli mi nezačíná alergie na lepek náhodou,nebo něco co by mi mohlo neustále dráždit ten žaludek..tak uvidíme..mám doporučení jít na sondu do žaludku..celkem se toho bojím, doktorka mluvila o možnosti začínající vřed. To je asi tak všechno co jsem se chtěla zeptat,jestli nemáte ještě nějaký tip nebo tak. Ještě bych chtěla dodat..přiznám klidně,že mám o sebe velkej strach..před několika lety jsem si našla zvětšenou uzlinu na krku a na ineternetu jsem si našla všechny možné nemoci a hodně mě to vyděsilo..na sonu mi řekli,že je to normální zvětšená uzlina,ale v případ zvětšování mám přijít. Možná už vypadám jako hypochondr,ale je to pravda. Ted me to znervoznuje ještě víc,protože i mamka mi řekla,že se jí zdá větší..jenže paní doktorka mě ujistila že je to v pořádku a není nutné mě posílat znovu na sono. To je snad už všechno,děkuji za přečtení a odpověď. Prosím odpovídejte tady,nepožaduji komunikaci přes mobil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zajisté by jste měla být vyšetřena v gastroenterologické amb.. Nemusí jít rovnou o gastroskopii (sonda do žaludku), nicméně se ale domnívám, že se asi tomuto vyšetření nevyhnete. V amb. Vám odeberou krev na potravinové alergeny. So se týká uzliny, na sonu se zdá zjistit a asi Vám bylo zjištěno, zda má uzlina nějak rizikový charakter. Samozřejmě její zvětšení je varující. event. trvejte n jejím odstranění a histologický rozbor.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x