Nevolnost

Dobrý den. Obracím se k vám s dotazem, zda může mít postkoitální antikoncepce vliv na nevolnost i 6. den od jejího užití. Minulý týden ve středu jsem měla nechráněný styk, ale beru antikoncepci. Jenomže to byl první týden z nového plata a já jednu tabletku vynechala. O následcích jsem začala uvažovat až po styku. Ke Gynekologovi jsem rorazila 12 hodin od styku a ten mi dal 4 tablety postkoitální antikoncepce hned a další 4 jsem brala za 8 hodin. Jenomže od té doby se cítím stále divně, občas je mi nevolno. Je možné, že na to má vliv tato antikoncepce po styku? Děkuji, I.

Odpověď odborníka:

Ano je to možné,je to poměrně silná dávka hormonů a zásah do hormonálního mechanizmu příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: