Nižší tsh hormon

Dobrý den, můj dvacetiletý syn měl před rokem lehce snížené TSH 0,444 hranice dle laboratoře je 0,49-4,67,ostatní hormony v normě. Po roce překontrolováno u obvodní a opět lehce snížené TSH na 0,374.Ostatní hormony opět vpořádku.Ještě udělány protilátky S-TPOAB,které jsou též vpořádku. Myslíte,že v jeho věku může být TSH lehce nižší,aniž by byla nemocná štítná žláza?? Znamená to,že se již TSH neupraví do normy?Pomůže nějaká strava či doplňky na zvýšení TSH? A může jíst ryby při daném problému? Děkuji za odpověď. Ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano! Interpretace téíto hodnoty vyžaduje mladíka vidět a pohovořit s ním. Musíte si uvědomit, že veškeré normy na laboratorní hodnoty pokrývají 96% populace. Zbylá 4% jsou mimo normy, ačkoli mnhody jde u nich o přirozenou, fyziologickou hladinu. Navíc sledovaných hodnot je tolik, že každý člověk v některém parametru spadá mimo normy. Důležité je řídit se klinikou. Má syn nějaké potíže? Lze je vysvětlit poruchou fce štítné žlázy?? A pokud ano, jaké jsou hladiny jejích hormonů? Pokud jde o izolovanou abnormální hodnotu TSH, její význam může být zanedbatelný.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Koarktace aorty
Články: Koarktace aorty
Koarktace aorty je vrozené...
(Ne)bezpečnost užívání vitamínu D v těhotenství
Články: (Ne)bezpečnost užívání vitamínu D v těhotenství
Čekáte miminko? Pak byste...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: