Noční směny po vyoperování štítné žlázy

Jsem 3 měsíce po vyoperování štítné žlázy,po ukončení prac. neschopnosti jsem začala dělat i noční směny / dělám například z noční a hned na denní /. Začala jsem trpět silnými bolestmi hlavy,zvýěnou potivost a únavnost, Euthyrox 150 beru nepravidelně,někdy až odpoledne,Yabych ho brala na lačno.Tyto potíže jsem před operací neměla. Je možné,že moje potíže zpúsobuje vyoperování ŠŽ s nepravidelným životním rytmem a můžu žádat u lékaře potvrzení o zákazu nočních směn? Děkuji za osdpověď

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže souvisí velmi pravděpodobně s tím, že při nepravidelném užívání Euthyroxu nemáte správné hladiny hormonů štítnice v krvi.
Nejsem si jista, jestli tato situace podmiňuje zákaz nočních služeb - ono by se asi dalo najít řešení, jak užívat hormony pravidelně. Když totiž není možné užívat je nalačno, po mírném navýšení dávky je lze ujžívat i po jídle. Dělá se to tak i u pacientů s intolerancí prášků nalačno.
Zkuste sa každopádně domluvit s Vašim endokrinologem, který by Vám měl ideálně i skontrolovat aktuální hormonální hladiny, když se necítíte dobře.
Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
Články: Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
O spojitosti mezi hlubokou...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Články: Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Jsou oči skutečně oknem do...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: