O rdu prosim a vysvetleni co to vse znamena dekuji velice

dobry den radim o radu moc predem dekuji za odpoved velice.Trochu to rozepisu mela jsem dva potraty uz za sebou jedem byl ohledne srdicka a plod se nevivijel.2potrat byl samovolnej.jedno decko uz mam na je zdrave a zadne problemi nebili.dneska jsem byla na ultr.tam mi rekli ze to nejde videt AS ze tam nevidej ale zaklady tam jsou videt emnbrya a je pro rozhodujici pristy tyden 17,05,2012.Mam strach ze budu muset jit opet na potart.diagnoza N911 sekundarni amenorea vysetreni amnialni dutina,naznaceny plodovy pol,As nevidim.dle GSD cca 6-7tyden.Mam se o tehotenstvi obavat,nebo ma mimnko jeste chvili cas???DEkuji za opdoved a uprimnou na cem jsem dekuji. je mi jinak 21let a furt se mi budou opakovat potraty nebo ja uz nevim mam strach moc.Dekuji je tam naka nadeje ze by to mohlo by k 50:50 asi nemam pocitat se svim teh.Prosim o vysvetleni diagnozi a vysetreni nic moc mi nevysvetli dekuji moc preji hezky den .je taky dulezite rici na sonografie ze jsem mel a hraneni styk a menstruci jsem mel a05,03,2012 lae nepravidelna po 34dni . 10dubna2012 byl jeden nechraneni styk a za 14dni mi vysel test pozitivni mam to rici na ultr doktore ja jsem gynekologovi rikla a on mi nic na to nerkl muze se jednat o mensi teh.jakou sanci mam popravde nechci prijit o miminko zatim nemam zadne komplikace

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyčkejte trpělivě ultrazvukového vyšetření s odstupem, plod za tu dobu poporoste, pokud se správně vyvíjí, a na ultrazvuku už by měly být dobře viditelné všechny struktury včetně akce srdíčka. Není zadobře dělat ukvapené závěry. 2 potraty v anamnéze nevylučují donošení a porod zdravého dítěte. V každém případě při snažení se o další těhotenství doporučuji větší časový odstup. Je Vám 21 let, jste počtvrté těhotná. Uvědomte si, že každé, i neúspěšné těhotenství Váš organismus vyčerpává, a vyčerpaný organismus matky určitě není dobrým vkladem pro počínající nové těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: