O týden menší miminko

Dobrý den, včera jsem byla na kontrolním UTZ miminka. Od začátku těhotenství bylo miminko tak o 4 dny menší než od poslední menstruace.vím, že jsem měla ovulaci asi o 2-3 dny posunutou-dělala jsem si tenkrát ovulační testy). Při kontrolním UTZ v 15. týdnu miminko zase odpovídalo přesně na den od poslední menstruace. Na kontrole jsem byla přesně 14+5 a UTZ ukazoval také 14+5. Na včerejší kontrole 18+5-posled. menstruace, ale miminko prý odpovídá 18. týdnu těhotenství(prý o týden menší) dle UTZ. Chtěla jsem se zeptat, zda je to v pořádku nebo se pozastavuje růst. Vím, že se to zda roste pozná na další kontrole, to jdu za měsíc, ale jen by mě zajímalo, zda se může stát, že miminko je jednou o 4 dny menší, pak odpovídá přesně dle posled. mensturace, a pak je zase třeba o 7 dní menší? Může na další kontrole být zase větší? Moc děkuji za Odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Takovéto drobné odchylky mohou být i chybou měření,někdy vzhledem k poloze plodu nebo špatné přehlednosti je měření obtížné, ale nemusíte mít obavy a v klidu vyčkejte dalšího ultrazvuku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: